Az Országos Túrabajnokság 2023-as első állomása a Rábán került megrendezésre június 17-én. Az időjárás és a vízállás kegyes volt a szervezőkhöz és a résztvevőkhöz egyaránt. Ennek eredményeképp az indulók számának tekintetében sikerült felívelő pályára helyezni a RábaLapátolást. A 13-as szám ezúttal nem bizonyult rossz ómennek. 62 egységben 104 versenyző teljesítette a távot. A szervezők remélik, hogy ez a tendencia jövőre is megmarad.

A versenysorozat második, állomása Szigetszentmiklóson lesz július 1-én. A rendezők mindenkit szeretettel várnak!

A versenyzőket reggeltől várta a csörötneki Akácfa Kemping, ahol a megszokott mesevilágba illő környezettel találkozhattak. A helyi frissen alakult RáBarátok Egyesület tagjai társszervezőként segítették a verseny előkészületeit. Külön köszönet Kocsis Zsolt polgármesternek és Kocsis Ádám egyesületi elnöknek a szíves közreműködésért.


A déli órákra megtelt a Rába part, és az ország különböző tájairól érkezett versenyzők megkezdték a regisztrációt. 13.45-kor rövid szakmai tájékoztató után 14.00-kor elrajtoltak az első indulók. Kb. 20 perc alatt az ARPARACE program segítségével Bálint Zsoltnak sikerült a teljes mezőnyt sikeresen elrajtoltatni.
Az előzetes áradások kipucolták a medret, így a Rábától megszokott akadályok ezúttal nem nehezítették a versenyzők dolgát. De azért így is volt néhány egység, akik közelebbi ismeretséget kötöttek a vízzel egy fél eszkimó formájában.

Szerencsére a versenyen sérülés nem történt. Ez nem mondható el az eredményátadó utáni mulatságról, mert ott egy fergeteges néptánc bemutató közben egy bokasérülés beárnyékolta az estét. Reméljük versenyzőtársunk hamarosan felépül! A célban a Kormorán Egyesület tagjai Bálint László egyesületi elnök vezényletével várták a versenyzőket a tőlük megszokott, finom vacsorával – Páci László-féle gulyással és rétessel.

Az eredményhirdetés zökkenőmentesen lezajlott köszönhetően Vieland Ágnesnek, aki nemcsak az éremátadó ceremóniát vezényelte le hibátlanul, de még párjával Pobori Dodó Krisztiánnal is elsőként húztak be a célba, maguk mögé utasítva a teljes kenus mezőnyt 1 óra 55 perces idejükkel.
Kajakosok közt kettesben Bőhm Fülöp Miklós és Polányi Lóránt alkotta csapat diadalmaskodott új pályacsúccsal. Idejük 1 óra 32 perc. Kajak egyesben Visky Gábor nyert 1 óra 37 perccel.
Az est folyamán akik a Kormorán Táborhelyen maradtak, néhány sör elfogyasztása közben megvitatták a vízi élet dolgait…

Reméljük, hogy jövőre is sokan ellátogatnak a RábaLapátolásra!