Ismét egy igazi, vérbeli dunai vízitúráról számolhatunk be, ezúttal a DunaiSárkányok szálltak vízre közel 50 iskolai dolgozóval, hogy bemutassák nekik a vízitúrázás szépségeit.

100 Tanárnő, Tanár Úr volt a tervezett létszám, de olyan kapós a túra, hogy lesz ez a végére 200 lelkes résztvevő is. A hétvégén pedagógusok lepték el a szobi Duna partot. Megteltek a sárkányhajók!🙂 Öröm volt velük Vácig hajózni! Köszönjük!🙂 Mindez nem valósulhatott volna meg, ha a programot nem támogatja az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság, a Magyar Vízitúra Szövetség, Vác város Önkormányzata, és a Dunai Sárkányok.

A napi program a következő volt:

Két eseményből álló (2023. június 4., június 20) sárkányhajós pedagógus vízitúra a Dunakanyarban. A túra során 3-4 db kormányossal ellátott sárkányhajót biztosítunk az iskolai dolgozók részére. A programok menetrendje a következő:

Utazás önállóan (javasolt vasúton Nyugati Pu.-Szob zónázó). Találkozó Szob Révállomásnál. Alapos balestvédelmi, evezéstechnikai, vízijártassági felkészítés után indul a túra. Útvonal: Ipolytorkolat – Helemba-sziget zátony – Pilismarót (kiszállás. Pihenő, frissítő) – Zebegény – Nagymaros (kiszállás, és ebéd ebéd) – Verőce – Kompkötő-sziget- Vác (túra végállomás) Vácon egy rövid séta után mindenki önállóan hazautazik.