Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Országos Vízitúra Bajnokság II. forduló – Rukkel László túraverseny – Szigetszentmiklós

2023.07.01.

Július 1-ei eseményünkön a szigetszentmiklósi Árpád strandra várjuk a vízitúrák kedvelőit. A Ráckevei-Duna e szakaszán terül el Európa második legnagyobb úszólápja. Júliusra már teljesen kifejlődik a nád, a sás, a káka a kálóm, a vízitök és a tündérrózsa, több színben és sok egyéb növény. A környéket tovább színesíti, hogy a főmeder mentén rengeteg öböl, holtág, nádsziget és lagúna alakult ki, amelyek igazán érdekes és látványos túraútvonal kialakítását teszik lehetővé.
A túrázás élményét tovább növeli a rendkívül színes élővilág. Gyakran találkozhatunk teknősökkel és különféle vízi madarakkal. Megtalálható itt a vadkacsa, a szárcsa, a vízityúk, a bíbic, a gém, a nádirigó a hattyú és a mocsári teknős. Megszokták már a kajak-kenusok és horgászok jelenlétét, ezért elég barátságosak.
A 10 kilométeres rövidtáv során a hajóállomástól (41,1fkm) dél-felé indulva, a TAKSONY- vezér híd alatt áthaladva a 37fkm-nél jobbra fordulunk és folyamatosan balra tartva, a Holt ág végén bemegyünk a szűk lagúnába. Áthaladva a lagúnán a kis híd alatt átbújva a főágra érünk ki. Balra fordulva, visszafelé is áthaladunk a TAKSONY- vezér híd alatt, majd fokozatosan balra tartva a Holt-ágon megyünk fel, a Tanösvényig és kb. 400méter után a fahíd előtt érünk a célba.

Részletek

Dátum:
2023.07.01.
Esemény címkék:
,

Szervező

Szigetszentmiklósi Kajak-Kenu Egyesület
Phone
+36 20 231 9619
Email
kopnator@gmail.com
View Szervező Website

Helyszín

Szigetszentmiklós, Árpád strand
Horgász utca 18.
Szigetszentmiklós, Pest 2310 Magyarország
+ Google Térkép