A Hernád mentén működő aktív turisztikai szolgáltatók 2023-tól közösen képzelik el a térség jövőjét, dolgoznak fejlesztéseken és marketingen, azért, hogy a gyönyörű Hernád-völgyét újra felfedezzék maguknak a turisták, kiemelten pedig a vízitúrázók. Erről tájékozódhattok a www.hernad-volgy.hu weboldalon és persze élőben a Hernád-mentén

Egy sikeres pályázat, egy kreatív koordinátor, néhány tucat helyi szolgáltató és együttműködés – ez a receptje egy sikeres turisztikai régiónak. Ezt valósítják meg a Hernád mentén a szolgáltatók, felismerve azt, hogy hiába az ország talán legvadabb és legszebb folyója a Hernád, közös gondolkodás, marketing és egymásra épülő programok nélkül ez kevés, nem lesz célpontja az aktív kikapcsolódást kedvelőknek.

2023 január 12-13-án a, a Hernád-Völgye víziturisztikai workshop-on MAVITUSZ képviseletében Klemencz Henrik 2 napon keresztül segítette jó gyakorlatok átadásával a helyi vízi-turisztikai szolgáltatókat, azért, hogy az idei szezont időben, teljes felkészültséggel indíthassák el. Vízitúrás csomagokat, útvonalakat alakítottak ki közösen, megtervezésre került a marketing, az internetes kommunikációs felületek is.

A régióban a szolgáltatók és önkormányzatok közösen dolgoznak, a sikeres pályázati beszerzés után közel 100 kenuval, kenuszállítókkal, kerékpárokkal, több tucat kisebb és nagyobb kényelmes szálláshellyel várják a túrázókat, túraszervezőket, csoportokat, mindezek mellett nem szabad elfelejteni, hogy a környéken található, csodálatosan felújított várak tökéletes plusz élményt nyújtanak az ide látogatóknak.